Δελτίο Τύπου Demo Day του Β' Κύκλου του Προγράμματος Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας

Δελτίο Τύπου Demo Day του Β' Κύκλου του Προγράμματος Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας

Την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022, θα πραγματοποιηθεί το Demo Day του Β' Κύκλου της Επιτάχυνσης της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab.40 του Επιμελητηρίου Δράμας, στις εγκαταστάσεις της Δομής, στην Οδό Λαμπριανίδη 40, στη Δράμα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά λόγω του περιορισμού συμμετοχών με φυσική παρουσία σε συγκεκριμένο κοινό, ακολούθως των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο Επιταχυντής Lab.40 υποστηρίζει εγχειρήματα που βρίσκονται στο στάδιο μιας πρωτόλειας ιδέας ή πρωτότυπου και μέσα από μια συνδυαστική διαδικασία εκπαίδευσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης, βοηθά τις συμμετέχουσες ομάδες να μειώσουν τόσο τον χρόνο λανσαρίσματος, όσο και την πιθανότητα λάθους προσέγγισης για τη διασφάλιση της μελλοντικής βιωσιμότητας του εγχειρήματός τους.

Ο κάθε κύκλος επιτάχυνσης διαρκεί ένα εξάμηνο, με κατακλείδα το Demo Day, που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες νεοφυείς ομάδες επιχειρηματικότητας που έχουν ολοκληρώσει τον Β' κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματικά στελέχη, συνεργάτες και υποστηρικτές της Δομής, εκπροσώπους Venture Capital, φορείς και άλλους ενδιαφερόμενους.

Τις παρουσιάσεις των ομάδων θα παρακολουθήσει και μια επιτροπή αξιολόγησης, η οποία λαμβάνοντας υπόψη την πορεία και την εξέλιξη των ομάδων μέσα στο πρόγραμμα, θα τις αξιολογήσει και θα βραβεύσει αντίστοιχα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab40 επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της www.Lab40.gr ή απευθυνθείτε στο +30 25210 22750 (εσωτ. 1).

Μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ

2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ AGROFOSSILFREE ΣΤΟ LAB40

2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ AGROFOSSILFREE ΣΤΟ LAB40

 

Με το 2ο Regional Innovation Workshop που διοργανώνεται στον Lab40 την Τρίτη, 1η Μαρτίου 2022, το Επιμελητήριο Δράμας ενώνει τις δυνάμεις του με τον Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, συγκεκριμένα με το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας στο πλαίσιο του έργου AgroFossilFree, στην Δράμα.

Η δράση απευθύνεται σε τοπικούς γεωργούς, γεωπόνους, ερευνητές, εκπροσώπους ενώσεων & βιομηχανιών και στοχεύει στην διερεύνηση ιδεών και ενδιαφερόντων καθώς και στη μεταφορά γνώσης, στον τομέα της πράσινης ενέργειας και των τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας. Στην διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν δοκιμασμένες τεχνολογικές λύσεις και στρατηγικές ενεργειακής εξοικονόμησης. Η ερευνητική ομάδα του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας,  θα παρουσιάσει γεωργικές εφαρμογές τεχνολογικών λύσεων ενεργειακής εξοικονόμησης ενώ παράλληλα, θα επιδιώξει να ανοίξει τον διάλογο με τους συμμετέχοντες με σκοπό την αποτύπωση  των αναγκών και των προβλημάτων της τοπικής γεωργικής κοινότητας στην ενεργειακή κατανάλωση.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξαγωγή ιδεών για πρακτική εφαρμογή και προσαρμογή των προτεινόμενων λύσεων στις τοπικές συνθήκες. Στο εργαστήριο θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τη πάγια τακτική.

 

Μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ

Δημόσια Χρηματοδότηση

SOCIAL MEDIA LOGO

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας, μέσω της Πράξης «Δημιουργία Δομών Στήριξης Επιχειρηματικότητας ΕΚΤ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», Αριθμός Διακήρυξης: Δράμα, 23.9.2020, Αρ. Πρωτ. 116

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

  • 25210 22750 (εσωτ. 1)

 

Διεύθυνση

Λ.Λαμπριανίδη 40, Τ. Κ. 66132 Δράμα